Oprit Europaweg richting Julianaplein drie weken dicht

30 apr 2023, 11:20 Nieuws
oprit europaweg
De oprit van de Europaweg naar het Julianaplein gaat vanaf maandag drie weken dicht. Bij de oprit wordt fietsoversteekplaats met verkeerslichten gemaakt en een faunapassage aangelegd.
Sinds eind februari wordt gewerkt aan een nieuwe fietsroute langs de westzijde van de Europaweg, ten zuiden van de ringweg. Het fietspad is voor verkeer in beide richtingen en komt uit op de Boumaboulevard op het Europapark.
Tijdens de periode van drie weken wordt een fietsoversteek met verkeerslichten gemaakt en deze aangesloten op de bestaande wegen. Op deze plek, onder de oprit door, komt ook een faunapassage aan. Deze bestaat uit een ondergrondse buis waardoor kleine dieren, zoals egels, de ringweg veilig kunnen passeren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van het asfalt, het aanleggen van de faunapassage en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt een detectielussen aangelegd, zodat aankomende fietsers sneller groen licht kunnen krijgen.
Alle dagen wordt daar gewerkt, behalve op zondagen, van 7.00 uur tot 19.00 uur. De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven in de directe omgeving.

Omleiding

Automobilisten die vanaf het oosten van de stad richting het Julianaplein willen, kunnen gebruikmaken van de nieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat, die opengaat op maandagochtend 1 mei om 6.00 uur.
De oprit is dicht tot maandagochtend 22 mei.