Opleidingsprogramma Slimme en Groene Mobiliteit Noord van start met vijftien deelnemers

15 okt , 12:35 Nieuws
csm slimme en groene mobiliteit groepsfoto a 14 10 2024 d188263f5a
via Provincie Groningen
Het opleidingsprogramma Slimme en Groene Mobiliteit Noord is maandag officieel van start gegaan in het provinciehuis in Groningen. Vijftien deelnemers laten zich de komende zes maanden omscholen tot adviseur slimme mobiliteit.
Het is doel van het opleidingsprogramma is een baan in deze sector te vinden.
De vijftien deelnemers van het programma, die vanaf nu samen het team Slimme en Groene Mobiliteit Noord vormen, kwamen maandag voor het eerst samen op het provinciehuis voor een eerste kennismaking en kregen direct een introductieles in de verkeerskunde.

Leren en werkervaring opdoen

Van oktober tot en met medio januari 2025 volgen de deelnemers vakken zoals verkeerskunde, autonoom vervoer, digitalisering en persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens gaan de deelnemers met de opgedane aan de slag tijdens een werkervaringsperiode. Van januari tot en met april 2025 gaan ze aan de slag als adviseur Smart Mobility bij een advies- of ingenieursbureau, een gemeente of provincie.

Slimme en Groene Mobiliteit Noord

Slimme en Groene Mobiliteit Noord is een gratis opleidingstraject op initiatief van de provincie Groningen en Friesland, waarmee werkzoekenden en mensen uit andere vakgebieden zich in zes maanden kunnen laten omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Hierdoor krijgen zij nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd levert het overheden en bedrijven nieuwe professionals op met actuele kennis.