Open dag bij Rechtbank Noord-Nederland in Groningen

01 nov 2023, 12:45 Nieuws
openbaar ministerie 1
Rechtbank Noord-Nederland opent op zaterdag 11 november de deuren in de stad Groningen voor iedereen die geïnteresseerd is in de rechtspraak. Tijdens de open dag is er een leuk programma voor jong en oud om 'de rechtspraak te beleven'.

Beleef een rechtszaak

Op deze open dag krijgen belangstellenden een kijkje in de wereld van de Rechtspraak. "We spelen verschillende politierechterzittingen na met rechters, officieren van justitie, advocaten, verdachten en slachtoffers. Zo krijg je een beeld van hoe een ‘echte’ zitting er ongeveer aan toe gaat. Ook kun je na de zitting vragen stellen aan de rechter of je mening geven over de uitspraak van de rechter", aldus de Rechtbank.
Ook zijn er rondleidingen door het gerechtsgebouw terwijl je van alles leert over de geschiedenis van onze locatie in Groningen en kan men het cellencomplex bekijken.
Tijdens de Meet & Greet zijn juristen, rechters en het gerechtsbestuur aanwezig. Je kunt ze vragen stellen over hun functie, maar ook over hun loopbaan en studie. Voor wie wil weten welke mogelijkheden er zijn om bij de rechtbank te komen werken kan de P&O stand bezoeken en kijken welke vacatures er op dit moment zijn.

Leuke activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een speurtocht door de rechtbank. Daarnaast kunnen kinderen in een echte toga op de foto op de stoel van de rechter en zich laten schminken als een boef.
De open dag is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur aan het Guyotplein 1 in Groningen