Onstuimig weer met regenbuien en veel wind

30 sep , 9:10 Nieuws
umbrella gf9b03e8f6 1280 915x518 paraplu erika stockenhofen via pixabay regen
Het wordt de komende week onstuimig weer met regen en veel wind. Eind van de week wordt het rustiger najaarsweer.
In Groningen schijnt maandagochtend nog de zon, maar elders is het bewolkt en in het zuiden valt af en toe wat lichte regen. Maandagmiddag is het bewolkt en zijn er regenbuien. In het noordoosten blijft het grotendeels droog. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 15 graden bij een matige wind, windkracht 4 tot 6.
In de nacht naar dinsdag volgt vanuit het westen opnieuw regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee met zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.
Dinsdag komt het in het noorden en midden van het land tot stevige buien. Lokaal is onweer mogelijk en kan in korte tijd veel regen vallen. In het zuiden en zuidoosten valt het met de nattigheid mee en breekt de zon af en toe door. Er waait een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 15 of 16 graden.
Woensdag is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Een matige wind waait uit het noordoosten, in het Waddengebied en langs de noordkust (vrij) krachtig bij opnieuw maxima 15 of 16 graden.
Van donderdag tot en met zaterdag is het rustig najaarsweer. In de nachten kan op uitgebreide schaal nevel en mist ontstaan. Overdag kan het soms mistig blijven. Waarschijnlijk verlopen de ochtenden grijs, maar vooral tijdens de middaguren breekt de zon af en toe door. De temperatuur blijft hetzelfde met maxima 15 of 16 graden, maar mocht het mistig blijven, dan is het kouder. Ook de nachten worden kouder. In de nacht naar vrijdag kan de temperatuur dalen naar waarden rond het vriespunt.