Noordelijke ringweg Groningen dit weekend afgesloten

27 sep , 14:35 Nieuws
afrit 9 de hoogte
De noordelijke ringweg is dit weekend in beide richtingen dicht tussen de aansluiting met de Bedumerweg en de aansluiting met de westelijke ringweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Ring Oost, Ring Zuid en Ring West.
De stremming geldt in beide richtingen vanaf afrit 9 bij de wijken De Hoogte en Korrewegwijk tot de aansluiting met de westelijke ringweg, ter hoogte van Reitdiephaven. De rotonde, om via de Bedumerweg de stad in en uit te rijden, is wel open.

Inhijsen nieuwe fietsbrug en onderhoudswerkzaamheden

De gemeente Groningen laat in het weekend een nieuwe fietsbrug over de ringweg inhijsen, parallel aan het bestaande spoorviaduct over Ring Noord. De brug komt te liggen tussen de Walfridusbrug en de Eikenlaan en maakt straks deel uit van de Doorfietsroute Groningen-Winsum.
De provincie Groningen laat tegelijkertijd herstel- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Zo wordt er nieuwe belijning aangebracht, graffiti van geluidsschermen verwijderd en wordt het hekwerk bij de spoorbrug vervangen. Onderaan de afrit bij de Zonnelaan wordt het fietspad aangepakt. Daarnaast krijgt de Plataanbrug over het Reitdiep een onderhoudsbeurt.
De afsluiting geldt van zaterdag 28 september om 10.00 uur tot maandagochtend 30 september om 6.00 uur.

Geen treinen Groningen-Delfzijl/Eemshaven

Op zondag 29 september rijden geen treinen op de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Eemshaven tussen tussen 2.00 uur 's nachts en 14.30 uur 's middags. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.