Nieuwe inrichting van de Maaslaan vanaf half augustus

16 mei 2023, 16:20 Nieuws
impressie maaslaan via aanpak ring zuid
In april werd begonnen met het herinrichten van de Maaslaan door aannemerscombinatie Herepoort. De werkzaamheden worden uitvoerd in drie fasen.
De Maaslaan blijft een woonstraat voor voetgangers, fietsers en waarbij het autoverkeer maximaal 30 kilometer per uur mag in beide richtingen. Aanpak Ring zuid heeft een impressie gedeeld van de straat, hoe deze er vanaf half augustus uit gaat zien.
De Maaslaan is, net als in de oude situatie, per auto bereikbaar vanaf het Hoornsediep, de Amstelstraat en de Merwedestraat. Fietsers kunnen vanaf de Maaslaan de nieuwe Papiermolentunnel bereiken.

Inrichting

De Maaslaan krijgt net als het Hoornsediep een nieuwe inrichting. Voor de flats komt een voetpad. Daarnaast ligt een rijbaan in twee richtingen voor auto’s en fietsers. Net als nu zijn er aan de zuidzijde parkeerplaatsen, maar straks haaks op de weg. Het plan om aan beide zijden van de weg langsparkeerplaatsen aan te leggen, is vervallen. De straten die uitkomen op de Maaslaan (Lauwersstraat, Amstelstraat, Scheldestraat en Merwedestraat) worden niet heringericht, omdat de situatie daar niet verandert.

Verbindingsweg

Een verbindingsweg voor autoverkeer tussen de Brailleweg en de Hereweg is nieuw. Deze weg komt te liggen tussen de Maaslaan en de zuidelijke ringweg. De nieuwe verbindingsweg en de Maaslaan hebben geen verbinding met elkaar en zijn van elkaar gescheiden door een groenstrook. Hierin komen bomen en langs de ringweg komen geluidsschermen langs de ringweg en langs de verbindingsweg.
De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 18 augustus. Bij de verdeling van de werkzaamheden in drie fases is telkens een derde van de Maaslaan afgesloten. Op dit moment is het gedeelte tussen de Amstelstraat en de Lauwersstraat aan de beurt. Op 2 juni verschuiven de werkzaamheden een stukje naar het oosten. Half juli is het meest oostelijke deel van de straat aan de beurt.