Nieuwe dienstregeling NS en Arriva gaan in

11 dec 2022, 11:20 Nieuws
treinen
De Redactie
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Arriva gaan voor 2023 in.
Met de nieuwe dienstregeling van de NS rijden er in daluren, avonduren en in het weekend nog twee intercity’s en sprinters per uur. In de spits op vrijdag rijden ook minder intercity’s. Dit doet de NS vanwege de personeelstekorten waar het spoorbedrijf mee kampt. De avonddienstregeling begint al om 20.00 uur, in plaats van om 22.00 uur. Tegenover de afname in treinen staat dat de NS een derde van de treinen langer maakt.
Voor het traject Groningen-Zwolle zijn er geen wijzigingen.
Tegelijkertijd met het ingaan van de versoberde dienstregeling kunnen reizigers vanaf zondag weer gebruikmaken van de Hanzelijn, tussen Lelystad Centrum en Dronten, die deze maand tien jaar bestaat. Begin september werd een bovenleiding van de lijn geraakt door een hoogspanningskabel. De schade is hersteld en het traject is weer bruikbaar.

Nieuwe dienstregeling Arriva

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling laat Arriva vanaf deze zondag weer meer treinen rijden. Wel rijden er minder treinen vanwwege personeelstekort.

Wijzigingen trajecten

  • Groningen-Leeuwarden
Tussen Groningen en Leeuwarden gaan door de week weer meer treinen rijden en op zaterdag gaat de sneltrein weer één keer per uur rijden.
  • Groningen-Eemshaven
Tussen Groningen en Roodeschool/Eemshaven gaan de treinen in het weekend weer twee keer per uur rijden en door de week rijden een aantal treinen vaker.
  • Groningen-Delfzijl
De treinen tussen Groningen en Delfzijl rijden vaker, maar blijven op zaterdag één keer per uur rijden. Voor de zondagen zijn er geen wijzigingen.
  • Groningen–Winschoten/Veendam/Weener
Op dit traject keren doordeweeks een aantal ritten terug, die eerder geschrapt waren. Op zaterdagen gaan de treinen naar Winschoten en Veendam weer twee keer per uur rijden.
Alle wijzigingen van de nieuwe dienstregeling zijn hier te vinden.

Lees ook: