Na storm Eunice, onstuimig weekend voor de boeg

19 feb 2022, 8:55 Nieuws
wind sock 4700810 1280 wind storm sok
Na de zeer zware storm Eunice, blijft het ook onstuimig in het weekend met een vlagerige zuidwestenwind. Wisselvallig met regelmatig regen is volgens Weeronline het weerbeeld.
De wind neemt tijdelijk in kracht af en over het noorden trekken buien met lokaal kans op onweer en hagel. In de rest van het land is het overwegend droog en is de zon af en toe te zien. In de middag neemt de bewolking toe. Ook neemt de wind in kracht weer toe. Het wordt weer hard tot stormachtig aan de kust en bij de Wadden, windkracht 5 tot 8, mogelijk zelfs windkracht 9. Er zijn opnieuw zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk. De temperatuur ligt rond de 8 graden.
Het wordt een regenachtige zondag en er is geen ruimte voor de zon. Opnieuw waait het vrij krachtig boven land tot hard aan zee. Opnieuw zijn (zware) windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur mogelijk, aan zee kan 100 kilometer per uur voorkomen. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden.

Maandag opnieuw veel wind

Maandag staat er opnieuw veel wind en is aan zee weer kans op stormkracht 9. Ook zijn dan weer zware windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk. Het weerbeeld is een mix van zon, wolken en enkele buien.
Vanaf dinsdag wordt het allemaal wat rustiger en neemt de wind in kracht af. Droog blijft het niet, want er trekken regelmatig gebieden met regen over het land.