Muzikaal (en tijdelijk) afscheid van de Sint Jansstraat 7

jun 14 2023, 16:20 Nieuws
bijvrijdag muziekfestival websize 1003 mariska de groot
Tijdens het Midzomer Muziekfestival op zaterdag 24 juni laten cursisten en docenten van VRIJDAG nog één keer in alle hoeken en gaten van de Sint Jansstraat 7 muziek klinken voordat de muziekafdeling van VRIJDAG tijdelijk gaat verhuizen naar de Akkerstraat 99.

Nieuw gebouw voor VRIJDAG

In de Sint Jansstraat wordt een nieuw gebouw voor VRIJDAG gebouwd en daarom moet de muziekafdeling tijdelijk naar een andere locatie uitwijken. Vanaf september neemt VRIJDAG voor ongeveer drie jaar haar intrek in De Studio aan de Akkerstraat 99. In deze tijdelijke huisvesting worden momenteel ruimtes klaar gemaakt voor solo-lessen, groepslessen, oefenruimtes voor bands en een grote zaal voor koren, orkesten, ensembles en optredens.

Midzomer Muziekfestival

Tijdens dit gratis muziekfestival treden zo’n 100 muziekcursisten en 25 docenten van VRIJDAG op. Geniet van live muziek, doe mee met eenworkshops, bekijk historische beelden van muziekonderwijs in Groningen, praat mee in de podcast die deze dag gemaakt wordt, bezoek één van de speciale performances, zing mee tijdens het Meezingcafé en eet een ijsje onder de ginkgo in de binnentuin. Vele ensembles, koren, bandjes, docenten en cursisten van VRIJDAG schitteren deze middag op negen verschillende podia. De dag wordt afgesloten met een slotconcert op hetorgel van VRIJDAG door Pieter Pilon.
Alle programma onderdelen zijn gratis toegankelijk.
Eind 2026 hoopt VRIJDAG terug te verhuizen naar de Sint Jansstraat 7, waar dan het nieuwe gebouw voor Muziek, Theater en Beeldende kunst: staat voor alle creatieve makers op één plek in het centrum van Groningen.

Locatie en tijd Midzomer Muziekfestival

Zaterdag 24 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis.
Locatie: VRIJDAG Muziek, Sint Jansstraat 7, Groningen
Kijk voor meer informatie en de timetable: bijvrijdag.nl/midzomer