Mooi nazomerweer dit weekend, herfstweer op komst

21 sep , 9:15 Nieuws
martinikerk 2018 knip
Het wordt nog een lekker weekend met mooi nazomerweer. Vanaf zondagavond op de eerste dag van de astronomische herfst verandert het weer naar wisselvallig weer en koelere temperaturen.
Zaterdag schijnt de zon uitbundig en het wordt 22 graden aan zee tot lokaal 25 in het zuiden en oosten. Door een zwakke tot hooguit matige oostenwind, voelt het nog wat warmer aan. In de avond daalt de temperatuur wel snel onder 20 graden.
De astronomische herfst begint op zondag en in de loop van de dag verandert het weer dan ook. De dag verloopt overwegend zonnig en het wordt nog een warme dag met maxima tussen de 20 en 23 graden. In de middag wordt de bewolking vanuit het zuiden dikker en stijgt in het zuiden en zuidwesten de kans op enkele buien. Voor de rest van het land blijft nog overwegend droog.
Het is de voorbode van een wisselvallige week en koudere temperaturen. De dagen daarna regent het regelmatig en schijnt af en toe de zon. Maandag liggen de temperaturen nog rond de 20 graden, daarna daalt de temperatuur naar ongeveer 17 of 18 graden.