Martini Ziekenhuis had drukke nieuwjaarsnacht; UMCG was relatief rustig

01 jan , 12:50 Nieuws
martini ziekenhuis hoofdingang
Ziekenhuizen hebben een drukke nieuwjaarsnacht achter de rug. Dat kwam door vuurwerk, maar vooral door alcohol.
Het Martini Ziekenhuis had een drukke nieuwjaarsnacht achter de rug. Op de Spoedeisende Hulp werden meer patiënten dan vorig jaar behandeld, vooral als gevolg van alcoholvergiftiging, meldt het Martini Ziekenhuis. Op het Brandwondencentrum kwamen opvallend veel patiënten die als omstander getroffen waren door een vuurpijl. Ook waren er veel telefoontjes van huisartsen die advies wilden voor de behandeling van (kleinere) brandwonden.
De spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis in Groningen behandelde elf mensen die een alcoholvergiftiging hadden. Vorig jaar waren dat er twee. Eén agressieve patiënt werd door beveiligers uit het ziekenhuis hebben verwijderd.
Op de Spoedeisende Hulp (SEH) werden in deze nieuwjaarsnacht tot 7.00 uur nieuwjaarsochtend in totaal 25 patiënten behandeld. Eén persoon was vogens het ziekenhuis jonger dan 15 jaar.

Brandwondencentrum

Het Brandwondencentrum behandelde in totaal 14 patiënten. Drie van de 14 patiënten moesten worden opgeomen. Dit jaar waren zes personen jonger dan 15 jaar. In de de meeste gevallen werden deze kinderen als omstander getroffen door een vuurpijl. Opvallend is dat er dit jaar maar één slachtoffer door carbid was.

UMCG

Het UMCG in de stad behandelde negen mensen die te veel drank of drugs hadden gebruikt en één vuurwerkslachtoffer. Het was in het UMCG relatief rustig meldt het ziekenhuis op social media.
Volgens het UMCG kwam er gedurende de oudejaarsavond en -nacht slechts één vuurwerkslachtoffer binnen op de spoedeisende hulp. Op oudejaarsdag behandelde het UMCG ook twee vuurwerkslachtoffers.
Het ziekenhuis behandelde ook negen patiënten vanwege drugs en alcoholgebruik.