Marieke Voorzee nieuwe zakelijk leider van Theater De Steeg

01 mei 2023, 12:45 Nieuws
sebastiaan rodenhuis fotografie theater de steeg zakelijk leider marieke voorzee 1
Vanaf vandaag, maandag 1 mei is Marieke Voorzee de nieuwe zakelijk leider van Theater De Steeg. Zij volgt Wendy Holtkamp op die na bijna twintig jaar afscheid neemt.
Voorzee wordt bij Theater De Steeg verantwoordelijk voor het zakelijk beleid en de langetermijnvisie. "Onder de vleugels van Wendy Holtkamp heeft De Steeg een sterke groei doorgemaakt en sinds een jaar werkt de theatergroep vanuit het gloednieuwe pand met eigen theaterzaal op De Kunstwerf in Groningen", aldus Theater De Steeg.
Marieke Voorzee vertrekt bij Noorderpoort om haar ondernemerschap in te zetten voor De Steeg. Bij Noorderpoort was zij bij de kunstvakopleiding onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van het impresariaat.
Voorzee: “De Steeg staat als een huis. Er worden ieder jaar veel jongeren bereikt met goede voorstellingen. Voorstellingen die raken, herkenning en troost geven, nieuwe perspectieven bieden. Ik heb er erg veel zin in om samen met het team te onderzoeken hoe we nog meer jongeren kunnen bereiken en met welke organisaties we kunnen samenwerken om de stem van de jongeren nog beter te laten horen door het maken van prachtig theater.”