Kunstwerken 3FM-actie na expositie in Groninger Museum vanaf oktober te zien in Arriva-trein

12 sep , 16:20 Nieuws
kunstwerken groningermuseum
De kunstwerken Time and Space van de 25-jarige Michelle Temminghoff en Colorful Days van de 49-jarige Ard Huizinga, de winnaars van de NPO 3FM-actie 'Tussen Kunst & Niets' zijn sinds juni te zien in het Groninger Museum. De kunstwerken zouden tot september te zien zijn, maar Arriva heeft de actie opgepakt en vanaf oktober zijn de werken te bewonderen in de Groningse Arriva-trein ‘Noar Hoes’.

NPO 3FM-actie

Honderden kunstwerken zijn beoordeeld door het Groninger Museum samen met het radioprogramma Wijnand in de Ochtend (NPO 3FM/KRO-NCRV) voor de actie Tussen Kunst & Niets van 3FM. Deze actie werd gewonnen door Michelle Temminghoff en Ard Huizinga. Uiteindelijk hebben Michelle en Ard gewonnen met hun prachtige kunstwerken.
"Het is een sympathieke actie die nieuw kunsttalent een podium biedt. Daarnaast laten wij onze reizigers graag kennis maken met kunst, cultuur én het Groninger Museum”, aldus Mark Garmann, marketingmanager van Arriva in regio Noord. Samen met het Groninger Museum werd nagedacht hoe Arriva hieraan kon bijdragen, dit resulteerde in het exposeren van de kunstwerken in de trein.
Met deze bijdrage wil Arriva de 3FM-actie steunen en het kunsttalent nog langer een platform geven. Daarnaast zien Arriva en het Groninger Museum dit als een mooie en ongedwongen manier om kunst onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.
De kunstwerken zijn vanaf oktober zichtbaar in de trein ‘Noar Hoes’ en zijn te bewonderen tot de jaarwisseling. Woensdag 2 oktober worden de kunstwerken in de trein op feestelijk wijze onthuld op het station in Groningen.
Tot die tijd zijn de kunstwerken nog te zien in het Groninger Museum.