Kruising Parkweg, Brailleweg en Hoornsediep twee weken dicht vanaf maandag

25 okt 2023, 9:10 Nieuws
schermafbeelding 2023 10 24 144919 parkweg
Aankomende maandag, 30 oktober wordt gestart met de definitieve inrichting van het kruispunt tussen de Parkweg, de Brailleweg en het Hoornsediep. Het kruispunt is dicht gedurende twee weken vanwege de werkzaamheden, meldt Aanpak Ring Zuid.
In de afgelopen maanden werden het Hoornsediep en aansluitend de Maaslaan al definitief ingericht. Het kruispunt is het laatste deel van de definitieve inrichting in de omgeving van het Hoornsediep.

Werkzaamheden

In twee weken tijd wordt het oude asfalt en de oude puinbaan weggehaald en worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Vervolgens worden een nieuwe puinbaan, nieuw asfalt en belijning aangebracht. Daarnaast worden de verkeerslichten opnieuw ingesteld.
"De frees en graafwerkzaamheden geven geluidshinder in de direct omgeving", aldus Aanpak Ring Zuid.
Autoverkeer dat vanaf het station komt rijdt in deze situatie niet meer via de Brailleweg, maar kan via het Emmaviaduct de nieuwe ovonde de weg naar het zuiden vervolgen. Autoverkeer kan ook de ovonde volledig rondrijden, om zo in de Rivierenbuurt te komen.
Het Hoornsediep tussen de Rivierenhof en de IJsselstraat is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf het Hoornsediep kan verkeer niet de IJsselstraat bereiken.
Voor fietsers wordt bij de Muntingbrug een tijdelijke doorsteek gemaakt bij de nieuwe ovonde naar het Hoornsediep. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden aan de noordzijde van de Parkweg, ter hoogte van de Zaanstraat.
De werkzaamheden duren tot 12 november.