Komende week bewolking, dinsdag buien en later in de week warm

02 okt 2023, 9:10 Nieuws
martinitoren stad
De week start maandag met zon, maar in het noorden is er meer bewolking. Ook een beetje regen is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen in het land is het droog. Het wordt warm met 21 tot 23 graden in het noorden.
In de avond wordt de bewolking dikker en volgt in het noorden en noordwesten wat regen en de temperatuur daalt naar 15 tot 17 graden.
Dinsdag overheerst de bewolking en trekken: enkele buien over het land. Daarbij is onweer mogelijk en staat er een stevige wind. In de middag breekt af en toe de zon weer door. Wel is er in de kustgebieden nog een bui mogelijk. De temperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden.
Ook woensdag vallen verspreid over het land nog een paar buien, maar schijnt de zon regelmatig. Wel is de zuidwestenwind in kracht afgenomen en het wordt maximaal 18 tot 19 graden.
De rest van de week en in het weekend is het overwegend droog herfstweer. De zon schijnt geregeld en langzaam wordt het weer wat warmer. Donderdag is het ongeveer 18 graden en in het weekend is het op veel plaatsen weer 20 graden of meer. Daarmee blijft het volgens Weeronline een stuk warmer dan gebruikelijk en is van herfstweer nog zeker geen sprake.