Komende nacht en dagen geluidsoverlast bij Vrijheidsplein en Julianaplein

apr 16 , 15:05 Nieuws
20240416 nieuwe planning detectielussen 132334
Komende nacht, van dinsdag op woensdag en woensdag en zaterdag overdag is er opnieuw kans op ernstige geluidshinder vanwege het slijpen van detectielussen in het asfalt bij het Vrijheidsplein en het Julianaplein.
De planning van deze werkzaamheden is volgens Aanpak Ring Zuidaangepast. De werkzaamheden beginnen dinsdagmiddag on ongeveer 17.00 uur en gaan door tot 1.00 uur in de nacht. Er wordt zo laat gewerkt, omdat de weg verder helemaal vrij moet zijn. Woensdag wordt gewerkt tussen 9.00 uur en 19.00 uur 's avonds en zaterdag tussen 15.00 uur en 19.00 uur.
Het gaat in de komende nacht en woensdag om 27 setjes en zaterdag om 3 setjes, die ingeslepen gaan worden. In totaal worden op zes locaties de detectielussen in het asfalt geslepen.
Volgende week donderdag wordt er opnieuw op verschillende plekken in het asfalt geslepen in de nacht. Ook op dinsdag 1 mei is dat het geval.
De detectielussen maken deel uit van een verkeersveiligheidssysteem op de zuidelijke ringweg. Ze bestaan uit meerdere kabels die in het wegdek worden aangebracht. Al deze kabels worden verbonden met meetpunten. Deze meetpunten meten hoeveel verkeer er voorbij komt en met welke snelheid. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de matrixborden boven de weg.