Kerstavonddiensten en kerstconcerten in Groningen

24 dec 2022, 12:35 Nieuws
schnitgerorgel martinikerk 1
Kerstavond, zaterdag 24 december zijn er Kerstavonddiensten, kerstvoorstellingen en kerstconcerten in verschillende kerken in Groningen.

Kerstavonddienst in Martinikerk in Groningen

staat volgens traditie geprogrammeerd om 19.45 uur in de Martinikerk in Groningen. Voorgangers in deze dienst zijn onder andere dominee Dick Mak en dominee Wim-Kees van Slooten. Het Gereformeerd Groninger mannenkoor verleent medewerking aan deze dienst.

Kindervoorstelling en Kerstnachtdienst in de Nieuwe Kerk Groningen

Kerstvoorstelling voor kinderen

Op kerstavond, zondag 24 december 2017, organiseert de Nieuwe Kerk Groningen twee kerstvoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Eén om 17.30 uur en één om 19.00 uur. De hoofdrol voor deze voorstelling is Eppo, het ezeltje van Jozef en Maria. ‘Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht’. De kerk is omgetoverd in een levende kerststal. De scènes spelen zich af op verschillende plekken in de kerk.

Kerstnachtdienst

In de Nieuwe Kerk in Groningen is na drie jaar weer de Kerstnachtdienst om 22.30 uur met alst thema ‘Ik laat vannacht een lampje aan’. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Kerstviering in St. Jozefkathedraal

In de St. Jozefkathedraal in Groningen wordt op Kerstavond een viering gehouden. Deze viering begint om 19.00 uur met een gezinsmis met kerstliederen. Om 23.00 uur begint een Nachtmis.

Stadskerk VBG – ‘De Liefde wint’

In de Stadskerk VBG zijn op kerstavond drie Kerstnachtdiensten. Het thema is dit jaar ‘De Liefde wint’ en neemt een ieder op eigentijdse wijze mee in een opgevoerde musical waarin hedendaagse thematiek gekoppeld wordt aan de boodschap van kerst. Leeftijdsadvies: vanaf 9 jaar.
De diensten zijn om: 17.30 uur, 20.00 uur en 22.30 uur. Locatie: Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221, Groningen.
Voor meer informatie: kerstinstad.nl