KEI-Week, de introductieweken voor studenten van start

14 aug 2023, 11:15 Nieuws
opening kei week 2022 stichting kei gemeente groningen
Maandag begint de KEI-week in Groningen. Komende week is de introductieperiode voor nieuwe studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs plaats, waarmee zij wegwijs worden gemaakt in de stad.
In steeds meer studentensteden kunnen ook eerstejaars mbo-studenten zich aanmelden voor de introperiode. Dit jaar kan dat ook in Groningen, Leiden, Maastricht, Utrecht, Leeuwarden, Delft en Zeeland. In die eerste drie steden gaat het om een pilot.
In vergelijking met het aantal studenten van een hogeschool of universiteit is het aantal geïnteresseerde mbo’ers voor deze introweken nog laag. In Groningen, waar mbo’ers meedraaien in het reguliere programma, zijn vijftig plekken beschikbaar. Die zijn allemaal gereserveerd.
In Groningen begint de introductieperiode maandag voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.
Tijdens de KEI-week staat alles in het teken van het leren kennen van medestudenten en de nieuwe studiestad Groningen. Op het programma staan onder andere de informatiemarkt, waarbij studenten kunnen kennismaken met verschillende (studenten)organisaties, bedrijven en politieke organisaties. Ook rijden drie cabriobussen door de stad om de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Tijdens het international Welcome krijgen de internationale studenten een introductie over Nederland, Groningen en de KEI-week. Op de Grote Markt wordt tijdens The Grand Opening de KEI-week spectaculair geopend.
Ook vinden er sportactiviteiten plaats en wordt de KEI-Parade gehouden, waarbij de studentenverenigingen en –organisaties met veel kabaal en plezier als een stoet door de straten trekken. Het Open Air Festival: Throwback Thursday donderdag is te bezoeken op het Suikerterrein. Vrijdag sluit de introductieweek af met een Eindfeest op het Suikerterrein.
Kijk voor het hele programma: www.keiweek.nl