KEI-Week, de introductieweek voor studenten begint maandag

12 aug , 12:55 Nieuws
opening kei week 2022 stichting kei gemeente groningen
Maandag begint de KEI-week in Groningen. Komende week is de introductieperiode voor nieuwe studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs plaats, waarmee zij wegwijs worden gemaakt in de stad. Het gaat bij de KEI-week om saamhorigheid met als thema dit jaar: ‘Time to talk: better together’.
In Groningen begint de introductieperiode maandag voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.
Tijdens de KEI-week staat alles in het teken van het leren kennen van medestudenten en de nieuwe studiestad Groningen. Op het programma staan onder andere de informatiemarkt, waarbij studenten kunnen kennismaken met verschillende (studenten)organisaties, bedrijven en politieke organisaties. Ook rijden drie cabriobussen door de stad om de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Tijdens het international Welcome krijgen de internationale studenten een introductie over Nederland, Groningen en de KEI-week. Op de Grote Markt wordt tijdens het openingsfeest, The Grand Opening', met verschillende artiesten de KEI-week spectaculair geopend.
Dinsdag staat de KEI-parade op het programma waarbij studentenverenigingen met veel kabaal en plezier in een bonte stoet door de binnenstad trekken. Woensdag vindt de traditionele kroegentocht plaats en op donderdag het Open Air Festival en film kijken op de Vismarkt. Vrijdag sluit de introductieweek af met een Eindfeest op het Suikerterrein.
Dit jaar is er extra aandacht voor mentale problemen en bewuste omgang met verdovende middelen.
Kijk voor het hele programma: www.keiweek.nl