Joren van Veen nieuwe fractievoorzitter PvdA in Groningen

05 sep 2023, 12:45 Nieuws
joren van veen pvda groningen1
Joren van Veen is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Groningen. Van Veen (31) volgt Els van der Weele op, die vorige week haar vertrek uit de Groningse politiek bekend maakte.
Joren van Veen (31) groeide op in de wijk Beijum en was al vice-fractievoorzitter van de PvdA. In de raad is hij namens de partij woordvoerder op het gebied van energietransitie, financiën en veiligheid.
Ik heb me vanaf het begin als een vis in het water gevoeld als raadslid. Na anderhalf jaar heb ik, ondanks dat ik het spannend vind het gevoel dat ik klaar ben voor deze nieuwe rol als fractievoorzitter", aldus Joren van Veen. “Rondom de energietransitie hebben we bijvoorbeeld Groningse acties nodig, om te zorgen dat juist mensen met een lager inkomen geholpen worden om hun huis te isoleren. Vergelijkbare acties zijn nodig om te zorgen voor goede betaalbare woningen of om te voorkomen dat kinderen opgroeien in armoede. Om hier samen met inwoners, maatschappelijke organisaties & ondernemers met plannen te komen om Groningen eerlijker en beter te maken, dat is enorm eervol en prachtig om te doen!”
Volgens PvdA wethouder Carine Bloemhoff, is Joren van Veen een echte sociaaldemocraat en zijn thema’s als een eerlijke energietransitie voor alle Groningers belangrijk voor hem. Van Veen is een logische, goede keuze om de fractie te leiden”, aldus Bloemhoff.
Naast het raadslidmaatschap werkt van Veen als projectleider bij Roemte; een organisatie die (cultureel) erfgoed en andere panden nieuwe bestemmingen geeft samen met maatschappelijke initiatieven. Eerder werkte hij onder andere bij het Ministerie van BZK en Nationaal Programma Groningen.