Jaarwisseling verloopt zacht en droog, maar wel een stevige zuidwestenwind

31 dec 2022, 9:00 Nieuws
martinikerk vanaf dak forum
Het wordt zacht in het weekend en het is op volgens Weeronline een vrijwel droge jaarwisseling, wel gaat het stevig waaien.
Zaterdag lijkt het op oudejaarsdag ronduit herfst met regen. Een regengebied trekt naar het noorden weg, maar 's middags kan het nog tot in de middag nat blijven. De temperatuur stijgt naar 12 tot 13 graden.
Tijdens de jaarwisseling is het vrijwel droog, maar waait het stevig. Boven land staat een matige tot krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 of 5, maar in het noorden kan het zelfs af en toe windkracht 7 worden, met windstoten rond de 70 kilometer per uur. De temperatuur ligt rond de jaarwisseling tussen 12 en 15 graden en daalt nauwelijks tijdens nieuwjaarsnacht.

2023 start zacht

Het nieuwe jaar begint ook zacht en wisselvallig. Zondag trekken vooral in de middag en avond enkele regenzones van zuidwest naar noordoost over het land. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden. Wel is er nieuwjaarsdag minder wind, kracht 2 of 3.
Na het weekend is de voorspelling dat het geleidelijk minder zacht wordt. De wind draait naar het westen en de temperaturen gaan omlaag. Deze overgang gaat wel gepaard met mogelijk langdurige regenval. Vooral in het zuiden en oosten kan plaatselijk meer dan 20 millimeter regen vallen. De middagtemperatuur daalt uiteindelijk naar waarden rond 8 graden.
Ook de rest van de week blijft het tamelijk wisselvallig weer met van tijd tot tijd wat regen of enkele buien, maar tussendoor zien we ook af en toe de zon. De maxima komen uit rond een graad of 9.