Instemming met plannen Stadshavens, mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos

16 mei , 14:40 Nieuws
betonbos damsterdiep groningen
De gemeenteraad van Groningen heeft woensdagavond ingestemd met de plannen voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel Stadshavens. Voor het plan stemden 35 raadsleden voor en 7 tegen.
In de nieuwe woonwijk komen in totaal 3.300 woningen, 33.000 m² commerciële en maatschappelijke bedrijfsruimte, en een Havenpark. Om plaats te maken voor de nieuwbouw verdwijnt het bedrijven- en industrieterrein langs het Eemskanaal en het Betonbos.
Verschillende partijen dienden een motie in voor een oplossing voor de ongeveer 25 bewoners van het Betonbos, dat ligt tussen het Damsterdiep en het Eemskanaal. De bewoners moeten voor de realisatie van de nieuwe wijk over uiterlijk drie maanden het Betonbos verlaten.
In april bezochten verschillende raadsleden tijdens een werkbezoek de bewoners van Betonbos. Ook werd gekeken naar locaties in Thesinge en Ten boer, maar dit is niet gelukt. De PvdA had onder meer een motie ingediend om een nieuwe locatie te vinden. Daarnaast dienden de Partij voor het Noorden, D66 en Stadspartij 100% voor Groningen een motie in evenals GroenLinks, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren.
Jim Lo-A-Njoe (D66) kwam met het idee om de te bellen met de gedeputeerde van de provincie en om tafel te gaan voor een oplossing. Wethouder Rik van Niejenhuis van Wonen deed dit vervolgens en deelde tijdens de vergadering mee: “Ik heb zojuist contact gehad met de gedeputeerde. Hij is bereid om op korte termijn met mij een kop koffie te drinken en om te kijken naar de locatie van camping De Banjer bij Ten Post. Ik wil niet de hoop geven dat het daarmee is opgelost. Het is een locatie die zijn eigen problemen en uitdagingen kent. Maar we gaan kijken of we daar op termijn iets kunnen. Met wel een duidelijke slag om de arm.”
De motie voor het Betonbos werd ingetrokken na de toezegging van de wethouder.