IMG verruimt regeling voor immateriële schade; vergoeding jongeren gelijk aan volwassenen

19 apr 2023, 15:00 Nieuws
wall 695027 960 720 publiek domein
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) verruimt de regeling voor immateriële schade. Dit houdt dat er gelijke vergoedingen worden toegekend binnen huishoudens, óók voor kinderen en jongeren.
De regeling voor immateriële schade voor minderjarigen start uiterlijk aan het eind van de zomer, meldt het IMG. Met de start van deze regeling, die dit voorjaar zou plaatsvinden, ontvangen kinderen en jongeren straks dezelfde vaste bedragen als voor volwassenen: 1.500, 3.000 en 5.000 euro.
Groningers die te maken hebben met versterkingsmaatregelen en sloop en nieuwbouw krijgen voortaan de hoogste vergoeding toegekend. De aanpassingen gaan uiterlijk aan het einde van de zomer in en wordt met terugwerkende kracht ingevoerd.
Dat betekent dat ongeveer 9.000 Groningers die geen vergoeding hebben gekregen, alsnog een vergoeding ontvangen. Ongeveer 27.000 Groningers die al een vergoeding hebben ontvangen krijgen alsnog de gewijzigde, hogere vergoeding. Iedereen voor wie dit geldt krijgt hierover bericht van het IMG.
Met deze aanpassingen krijgt naar verwachting ongeveer 70 procent van de aanvragers een vergoeding toegekend wat in bijna een kwart van de aanvragen de hoogste vergoeding betekent.