Dit jaar was de 13e editie van Horeca Xperience afgelopen maandag groter dan ooit. Met een stampvol gevulde middenhal van Martiniplaza, tientallen nieuwe standhouders, themapleinen en een vernieuwde opzet.
Na 12 edities in de Martinikerk verhuisde het event dit jaar naar Martiniplaza, voor verdere groei en nieuwe concepten. Meer dan 2.000 horecaprofessionals bezochten het event, waar volop activiteiten waren voor horecastudenten, medewerkers, ondernemers en leveranciers. Tijdens de beurs waren er proeverijen, workshops en presentaties.
Ook vonden de tapwedstrijden plaats. Sophie Draaijer is beste tapper van Groningen bleek in Brasserie Loeks in Martiniplaza tijdens de KHN Tapwedstrijden Groningen. Sophie Draaijer van Brasserie Harkema werd verkozen tot beste tapper van Groningen. De tweede plaats ging naar Wim Huizenga van Van het Huys Catering. Draaijer en Huizenga plaatsen zich hiermee voor de landelijke finale op de Horecava.
Bij Klaar Af Kook, de kookwedstrijd waarin noordelijke chefs live de strijd aangaan, liet culinair talent zich van zijn beste kant zien. Met een box vol verrassende ingrediënten kregen de chefs 30 minuten de tijd om een gerecht te bereiden dat werd beoordeeld op creativiteit, smaak en presentatie. De titel Beste Kok Noord-Nederland 2025-2026 ging naar Isa van Dijk van Restaurant ’t Koetshuys.
Nieuw dit jaar was het Groene Innovatieplein, volledig in het teken van duurzaam en lokaal ondernemen. Bezoekers ontdekten De Groene Keuze, waar chefs en producenten uit Groningen live kookten, proeverijen verzorgden en hun verhalen deelden.
De volgende editie van Horeca Xperience vindt plaats op maandag 5 oktober 2026 in Martiniplaza Groningen.