Handtekeningen gezet voor 52 woningen en 37 appartementen in Vinkhuizen

jul 12 2023, 14:35 Nieuws
dsc 0194 2 handtekeningen woningen de huismeesters2
De overeenkomst voor de nieuwbouw van 52 eengezinswoningen en 37 appartementen aan de Boraxstraat en Pyrietstraat in de wijk Vinkhuizen in Groningen werd dinsdag ondertekend door Jeriça Hartholt (directeur De Huismeesters) en Marinus den Harder (directeur bij Trebbe). De nieuwbouw moet in de tweede helft van 2026 klaar zijn.
De woningen en appartementen worden gerealiseerd aan de Boraxstraat en Pyrietstraat in Vinkhuizen in Groningen. Hiervoor maken de bestaande 56 woningen uit de jaren 70 plaats.
“Alle bewoners van de woningen die gesloopt worden, kunnen terugkeren naar de nieuwbouw. Daar zijn we heel blij mee, zij maken de buurt. Sommige mensen die er nu wonen, zijn zelfs bewoners van het eerste uur. De nieuwe sociale huurwoningen zijn energiezuinig en modern. Zo kan er weer jaren fijn gewoond worden in Vinkhuizen”, aldus Jeriça Hartholt.
De woningen en de appartementen worden volgens de Huismeesters energiezuinig. De gevels van de woningen en appartementen worden voorzien van begroeiing en nestkasten voor gierzwaluwen, mussen, bijen en vleermuizen. Ook worden parkeervakken, bomen, verlichting en groenstroken tussen de woningen en appartementen aangelegd.

Start bouw najaar 2024

Nu de overeenkomst is ondertekend kan de voorbereiding van start. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. Als alles voorspoedig verloopt, start in het derde kwartaal van 2024 de sloop, vervolgens wordt ook de bouw gestart. De verwachting is dat de nieuwbouw in de tweede helft van 2026 gereed is.