Vrijdag vindt een smakelijke strijd plaats in Groningen bij de foodcourt van de Makro. Want wie maakt de lekkerste eierbal van Groningen?
Dertien deelnemers nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd, waarin de eierbal centraal staat. De deelnemers nemen tien eierballen mee, die ze thuis voorbereid hebben en die ze vervolgens frituren bij de foodcourt. De deelnemers moeten tijdens het bakken vragen beantwoorden over het denk- en maakproces van de eierbal.
De eierballen worden geproefd en beoordeeld door een jury en het aanwezige publiek mag ook meeproeven.
"De eierbal is een leuk gerecht met een historische waarde voor Groningen en toch ook nog vaak onbekend", meldt Dennis Nolle, organisator van de wedstrijd en eigenaar van de Groningse kookschool Dennis Cooking Place". "En bovendien kun je met de smaak variëren".
De jury bestaat uit Corriët van Uildriks BV (producent van o.a. eierballen), Marco Agema (voormalig eigenaar van Friet van Piet) en Arjen Visscher van Aaierbal.nl. Zij beoordelen de inzendingen op creativiteit, smaak en het uiterlijk van de 'aierbal', Gronings voor de eierbal.
De kookkunsten en kennis zullen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Corriët van worst- en eierbalproducent Uildriks BV, Marco Agema (oud-eigenaar van Friet van Piet) en Arjen Visscher (eigenaar Aaierbal.nl). Deze jury zal de snacks keuren op creativiteit, smaak en uiterlijk.