Gronings dakterras behoort tot top zakelijke daken Nederland

22 sep , 13:35 Nieuws
dakterras belsimpel op oude vd top 5 van nl
Een Gronings dakterras is doorgedrongen tot de top van zakelijke dakterrassen. Het gaat hierbij om het dakterras van de vestiging van Belsimpel in Groningen.
Het innovatieve dakterras van Belsimpel | Gomibo is door Rooftop Revolution genomineerd als een van de top 5 zakelijke daken van Nederland. Dit bijzondere project, in samenwerking met Google, biedt een prettige omgeving voor collega’s, maar laat ook zien hoe bedrijfsruimtes kunnen bijdragen aan een groenere stedelijke omgeving.
Het dakterras op het Groot Handelshuis (de voormalige V&D) is ontworpen om medewerkers van Belsimpel een unieke werkplek te bieden. Deze is omringd door groen en voorzien van ontspanningsmogelijkheden zoals een petanquebaan en skybar.
De aanleg en inrichting van het dakterras zijn verzorgd door Urban Jungle en techgigant Google, waarmee Belsimpel sinds enkele jaren samenwerkt. Op het terras zijn dan ook Google-elementen terug te vinden, zoals een vrolijke schommeltafel en Google Home-logo’s gerealiseerd als vogelhuisjes.
Hoewel het terras alleen toegankelijk is voor medewerkers van Belsimpel, draagt het bij aan de opknapbeurt van het historische pand aan de Grote Markt. "Dat we tot de top 5 behoren, is voor ons de kers op de taart," aldus mede-oprichter Jeroen Elkhuizen.