Groninger Museum zoekt studenten met vieze studentenkamer voor grote schoonmaak

17 aug 2023, 15:05 Nieuws
4 keuken
Het Groninger Museum zoekt studenten die een grondige schoonmaak van hun smerige studentenkamer kunnen gebruiken. Studenten kunnen zich nu opgeven.
Bezoekers die The Rolling StonesUnzipped hebben gezien, weten waar het Groninger Museum naar op zoek is. Eind juni opende de tentoonstelling met daarin een ontzettend vies appartement. Het gaat om het verblijf in Edith Grove waar de Stones in de jaren 60 leefden. Het Groninger Museum heeft Voor studenten met net zo’n smerige kamer een winactie bedacht, een grote schoonmaak.
Eigenlijk is het geen gezicht, het ranzige appartement in Edith Grove in Londen van de Stones. Dit appartement is nagebouwd in het Groninger Museum. Vuile vaat, vieze bedden vol rommel en veel etensresten en uitgedrukte sigaretten zijn te zien. Het geeft een beeld van waar de band vandaan kwam en wat de context was waarin zij muziek maakten.

Clean Me Up winactie

Studenten in Groningen of Amsterdam kunnen meedoen aan de winactie door een video van hun vieze studentenkamer te maken. Het beeldmateriaal delen zij op Instagram of TikTok, waarbij ze het Groninger Museum taggen en de hashtags #CleanMeUpgiveaway en #RollingStoneSchoon gebruiken.
Meedoen aan de winactie kan tot en met maandag 11 september 2023. De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt.
Meer uitleg en alle actievoorwaarden zijn te vinden via de website groningermuseum.nl/clean-me-up-winactie .