Gratis ondersteuning voor Groningse ondernemers die willen verduurzamen

23 sep , 16:25 Nieuws
zonnepaneel e1539108839198
Ondernemers uit Groningen, die willen verduurzamen kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan hulp bij de aanvraag van een subsidie of lening, het opstellen van een onderhoudsplan voor meerdere jaren of de berekening voor een dakconstructie om zonnepanelen te plaatsen. Het geld is niet bedoeld voor het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen.

Platform voor Groningse ondernemers

Het platform Groningen Werkt Slim is opgericht om ondernemers uit de provincie Groningen te stimuleren en hen op weg te helpen bij verduurzaming. Naast informatie en tips biedt Groningen Werkt Slim ook de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek met een energieadviseur. Deze geeft inzicht in de stappen die genomen kunnen worden op het gebied van energiebesparing. Een afspraak met een energieadviseur inplannen kan via de website groningenwerktslim.com.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan vanaf 21 september 2024 tot 1 maart 2027, tenzij de subsidiepot eerder leeg is. In totaal is er 645.000 euro beschikbaar. Hiermee kan de provincie maximaal 258 ondernemers ondersteunen; de provincie draagt maximaal 50 procent bij aan de advieskosten, tot een bedrag van 2.500 euro per ondernemer.
Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Groningen.