Gezondheidscentrum Meerstad vrijdagmiddag feestelijk geopend

13 sep , 16:20 Nieuws
gezondheidscentrum
Gezondheidscentrum Meerstad is vrijdagmiddag officieel geopend door wethouder van Volksgezondheid Manouska Molema. De bouw is bijna klaar, meldt Bureau Meerstad.
Vanaf deze maand beginnen ruim tien verschillende zorgverleners in het Gezondheidscentrum. Het nieuwe gebouw aan de Waterviolier, tussen de school Meeroevers en restaurant Het Strandhuis in Meerstad is duurzaam tot stand gekomen doordat het is opgebouwd uit een voormalige tijdelijke voorziening van het UMCG.

Hergebruik gebouw UMCG

Het nieuwe Gezondheidscentrum Meerstad is ruim 1100 vierkante meter groot. Hoewel het nieuw is op de locatie waar het nu staat, deed het gebouw eerder dienst als afdeling van het UMCG.
Initiatiefnemers Lianne Verbeek van Buuren (huisarts), Mark Wieringa (ontwikkelaar van o.m. maatschappelijk vastgoed) en Ebian Brill (openbaar apotheker) hebben in samenwerking met het UMCG en Bureau Meerstad de voormalige voorziening van het UMCG kunnen overnemen en deze een plek gegeven in Meerstad.

Zorgdisciplines en kinderdagverblijf SKSG

De zorgverleners die het nieuwe Gezondheidscentrum in gebruik nemen komen deels uit het kleinere gezondheidscentrum dat sinds 2016 al aan de Waterviolier stond. De huisarts, kinderfysiotherapeut, verloskundige, logopedist en de apotheekautomaat verhuizen allemaal mee. De overige disciplines zijn volledig nieuw: een tandarts, mondhygiënist, diëtist, psycholoog, thuiszorg en kindercoach.
Naast het ruime aanbod aan zorg biedt het gebouw ook ruimte aan een kinderdagverblijf van SKSG.

Tijdelijk Gezondheidscentrum

Nu het nieuwe tijdelijke gezondheidscentrum voltooid is wordt de komende jaren gewerkt aan de realisatie van het definitieve gezondheidscentrum in het gebied Grunopark/De Wierden. Dit uiteindelijke centrum moet gaan voldoen aan de zorgvraag van de wijken in Meerstad.