Gemeenteraadsfracties: "Uitbreiding FC Groningen mag niet ten koste gaan van amateurclubs"

12 jan 2023, 12:45 Nieuws
fc corpus den hoorn
De gemeenteraadsfracties van het CDA, D66, VVD, Stadspartij100%voorGroningen, Partij voor het Noorden, PVV en Student en Stad zijn verbaasd over de stevige uitspraken van de algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde, die aangeeft dat FC Groningen bij voorkeur op sportpark Corpus den Hoorn fors wil uitbreiden met maar liefst acht tot 10 velden.
Deze uitbreiding is volgens de fracties in de praktijk alleen mogelijk als amateurverenigingen zoals G.V. Groen Geel, GRC en G.H.B.S verdwijnen. Deze verenigingen kampen overigens nu ook al met een capaciteitsgebrek. Wat de oppositiefracties betreft, is er op sportpark Corpus den Hoorn geen ruimte voor FC Groningen om verder uit te breiden ten koste van deze verenigingen.
De gezamenlijke oppositiepartijen vinden dat het belangrijk is dat de politiek nu opkomt voor de breedtesport en zich klip en klaar uitspreekt. FC Groningen is wat hen betreft een mooie club en belangrijk voor onze gemeente en provincie, maar dat geldt ook voor de amateurverenigingen. 'Dat FC Groningen nu zo stellig aangeeft te willen uitbreiden zelfs als dit ten koste gaat van de amateursport vinden wij onbespreekbaar. Als FC Groningen verder wil uitbreiden dan moet er ook gekeken worden naar andere locaties dan Sportpark Corpus den Hoorn’, aldus de fracties.
De oppositiepartijen vinden het van belang dat wethouder Jongman nu snel met duidelijkheid komt en zich klip en klaar uitspreekt. De partijen vinden het jammer dat de wethouder woensdag nog niet heeft gereageerd heeft op uitspraken van Gudde, net zoals ze het wachten zat zijn als het gaat over helderheid over het bod van de FC aan de gemeente die ondertussen al weken ligt bij Euroborg NV waar de gemeente de enige aandeelhouder van is. Het college laat hierdoor de amateurverenigingen in voortdurende en grote onzekerheid. Het is daarom cruciaal dat de gemeente zo snel mogelijk de regie pakt en visie toont als het gaat om de toekomst van Sportpark Corpus den Hoorn en het Topsportzorgcentrum.
(Bron: ingezonden bericht)