(Geluids)overlast door verschillende werkzaamheden aan zuidelijke ringweg

20 dec 2021, 16:25 Nieuws
viaduct
Deze week zijn er verschillende werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden, maandelijks onderhoud en het intrillen van damwanden Omwonenden kunnen (geluids)overlast ervaren, meldt Aanpak Ring Zuid.

Asfalt

In de nacht van maandag op dinsdag wordt er op drie plekken op de zuidelijke ringweg nieuw asfalt aangelegd. Dat gebeurt op de afrit 36 van Drachten richting de rotondes in Corpus den Hoorn, de westzijde van het Vrijheidsplein en de oprit van het Vrijheidsplein naar de zuidelijk ringweg. Op deze drie locaties waar gewerkt wordt is de weg dicht en het verkeer wordt omgeleid.

Onderhoud

Van maandag tot en met vrijdag is er een rijdende afzetting langs de hele zuidelijke ringweg voor het maandelijks onderhoud aan goten en kolken. Dit vindt deze dagen plaats van 19.00 uur tot 6.00 uur. De rijdende afzetting stremt geen doorgaand verkeer, maar zorgt wel voor geluidsoverlast.

Damwandplanken

Dinsdag worden er zestien damwandplanken ingetrild naast het viaduct over de Paterswoldseweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 uur en 19.00 uur en duren tot en met donderdag. Tijdens de werkzaamheden is de Muntinglaan dicht ter hoogte van het viaduct. De werkzaamheden geven overlast vanwege geluid en de trillingen.