Fris, maar overwegend droog weekendweer

12 okt , 9:10 Nieuws
20230528 141840
Redactie
Dit weekend is een warme jas niet overbodig. Het wordt fris. Zowel zaterdag als zondag blijft het overwegend droog en zien we ook de zon.
Zaterdag wordt een dag met veel zonneschijn. De dag begint koud met temperaturen rond de 5 graden. Uiteindelijk wordt het door de zon erbij ongeveer 14 graden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe, waardoor de zon soms verdwijnt. Waarschijnlijk blijft het tot de avond droog. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt een aantal buien vanaf de Noordzee over het land.
In het oosten en noorden van het land is zondagochtend nog kans op een bui, maar verder is er een mix van wolken en zon. Er staat een matige tot krachtige wind waardoor de maxima uitkomen op ongeveer 13 graden. Het voelt frisser aan door de wind.
Volgende week lopen de temperaturen weer iets op. Het is wisselvallig met soms wat zon, maar ook dagelijks kans op een bui. Maandag wordt het plaatselijk al 15 graden en dinsdag lopen de maxima uiteen van 14 graden aan zee tot lokaal 17 graden in de drie zuidelijke provincies. Vanaf woensdag lopen de temperaturen op naar ongeveer 18 graden.