Fitnessicoon Olga Commandeur opent Groninger Walk in the ParQ-route bij ZINN

jun 18 , 9:15 Nieuws
zinn de brink1
Op woensdagochtend 26 juni is de feestelijke opening van de Walk in the ParQ-route bij ZINN locatie De Brink in Groningen. De opening wordt verricht door Olga Commandeur en Carry de Niet, bestuurder van ZINN.

Walk in the ParQ

Walk in the ParQ is een project om ouderen in beweging te krijgen en valpreventie te stimuleren. De wandelroutes zijn speciaal voor ouderen ontwikkeld, ongeacht of ze zelfstandig lopen, een rollator hebben, of in een rolstoel zitten. De route wordt aangegeven met palen voorzien van een QR-code. Via een speciale app kun je de route met je mobiele telefoon scannen. Naast de wandeling worden er ook verschillende oefeningen aangeboden. Op deze manier kunnen ouderen op een toegankelijke en leuke wijze werken aan hun balans, coördinatie en spierkracht.
Walk in the ParQ sluit goed aan bij het Gezond en Actief Leven Akkoord. In het GALA-akkoord staat beschreven hoe een generatie in 2040 er uit ziet: weerbare, gezonde mensen die opgroeien, leven, werken en wonen in een gezonde leefomgeving met een sterke sociale basis. Het GALA biedt gemeenten, samen met organisaties in het sociaal domein en de zorg, de mogelijkheid om een breed en samenhangend beleid te voeren op gezondheid en preventie. Een concreet voorbeeld hoe dit in de praktijk uitpakt, is de Walk in the ParQ wandelroute bij De Brink, in samenwerking met ZINN.
De feestelijke opening begint om 10.30 uur aan de Helper Brink 59. De eerste wandeling wordt hierna gezamenlijk gedaan door bewoners, cliënten en medewerkers van ZINN en de gemeente Groningen en het Walk in the ParQ-projectteam.
Het project is gefinancierd door de gemeente Groningen.
Meewandelen kan na aanmelding via [email protected] .