Emmaviaduct, Brailleweg en op- en afrit Groningen Centrum vanaf vrijdag tien dagen dicht

17 okt 2023, 16:20 Nieuws
scherm afbeelding 2023 10 12 om 14 47 45 rood is afgesloten groen is omleiding voor fietsers
Het Emmaviaduct, de Brailleweg en de op- en afrit Groningen centrum (40) zijn vanaf aanstaande vrijdag 10 dagen dicht voor alle verkeer. Op vrijdag 20 oktober starten de werkzaamheden om de Brailleweg aan te sluiten op de nieuwe ovonde, meldt Aanpak Ring Zuid.
Deze nieuwe ovonde ter hoogte van het Hoornsediep en de Maaslaan verbindt straks het Emmaviaduct en de de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt.
Hier zijn we tot 30 oktober mee bezig. Tijdens de werkzaamheden is het Emmaviaduct/Brailleweg en de af- en oprit Groningen-Centrum dicht. Vanwege de veiligheid moet ook het Fietspad bij de Brailleweg en de Muntingbrug dicht.
Een deel van de nieuwe ovonde wordt op 30 oktober in gebruikgenomen. Het verkeer dat van het Emmaviaduct komt rijdt hier straks overheen richting de A28 en de Vondellaan. De aansluiting met de nog te bouwen verbindingsweg volgt later.
De afsluitingen zijn voor al het verkeer. Omdat de werkzaamheden vlak langs het fietspad zijn moet ook het fietspad langs de Brailleweg en de Muntingbrug dicht.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Hereweg. De omleiding voor fietsers en voetgangers is via de Parkbrug of de Van Iddekingeweg.