Eerste nieuwbouwwoningen in Selwerd opgeleverd

21 jun 2023, 9:00 Nieuws
eerste sleutel selwerd de huismeesters1
De eerste nieuwbouwwoningen in Selwerd zijn dinsdag opgeleverd door buurtcorporatie De Huismeesters. Directeur-bestuurder Jeriça Hartholt overhandigde symbolisch de eerste sleutel aan mevrouw Weemhoff, één van de bewoners.
De nieuwbouw is onderdeel van buurtvernieuwing Sunny Selwerd. Dat gaat over prettig wonen én over inkomen, veiligheid en meedoen. “De Huismeesters vindt het belangrijk om bij te dragen aan Sunny Selwerd. We zijn een echte buurtcorporatie en weten dat wonen over veel meer gaat dan een huis. In Selwerd werken we met bewoners samen aan een wijk waar iedereen tot zijn recht komt en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving”, aldus Jeriça Hartholt.
De Huismeesters sloopt de komende jaren 146 woningen en bouwt er 293 terug. Dit gebeurt in vier fasen. Aannemer Heijmans bouwde de eerste 38 nieuwe woningen aan de Vlierstraat, Kornoeljestraat en Populierenlaan. Alle nieuwe woningen worden duurzaam gebouwd en voegen diversiteit toe. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden voor doorstroming in de wijk. De vervangende nieuwbouw biedt ook de kans iets te doen aan het woningtekort in de stad.
Mevrouw Weemhoff laat weten dat de woning volledig naar verwachting is. "Morgen gaan we beginnen met de verhuizing. Ik heb er heel veel zin in."