DUO en Hanzehogeschool gaan samenwerken aan veilige, betrouwbare digitale dienstverlening voor burgers en bedrijfsleven

28 mrt 2022, 16:25 Nieuws
digital society hub
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Hanzehogeschool Groningen gaan samenwerken aan de digitale toekomst van de overheid. ICT-professionals van het Rijk gaan samen met ICT-talent in het hoger onderwijs bundelen de krachten.
Hiervoor is het DIT-lab (Discover Innovations of Tomorrow) ingericht bij de Digital Society Hub op de Zernike Campus. Harmen Harmsma, Directeur-Generaal van DUO en Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, ondertekenen maandag een overeenkomst voor een meerjarige samenwerking.

DIT-lab

In het DIT-lab wordt samengewerkt aan maatschappelijke vraagstukken rondom betrouwbare digitale dienstverlening van de Rijksoverheid. Het lab draagt met onderzoeken bij aan de ontwikkeling van een snelle, veilige en betrouwbare digitale dienstverlening voor burgers en bedrijfsleven.
Harmen Harmsma: “Hoe mooi is het dan om samen met talenten uit het onderwijs te verkennen wat er allemaal mogelijk is en van elkaar te leren. Daarnaast is goed ICT-personeel schaars. Met deze samenwerking hopen we aan de ene kant expertise uit te wisselen, maar ook potentieel personeel aan ons te binden.”
Het initiatief voor het DIT-lab komt voort uit de betrokkenheid van DUO bij het programma I-Partnerschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit programma helpt het hoger onderwijs en het Rijk om structureel samen te werken op het gebied van ICT.