Droger en kouder weer dit weekend

06 jan , 9:20 Nieuws
martinitoren centrum
Na een regenachtige periode belooft dit weekend het droger, maar ook kouder te worden.
Zaterdag is een grijze dag met af en toe wat lichte (mot)regen en in het noordoosten kans op wat natte sneeuw. Op veel plaatsen blijft het droog. De temperatuur ligt tussen 2 graden in het noordoosten en 6 graden in Zeeland bij een matige wind vanuit het noorden tot noordoosten.
In de nacht naar zondag dalen de temperaturen naar net rond of onder het vriespunt in het binnenland. In het westen liggen de minima enkele graden boven nul.

Kou op komst

Zondag wordt volgens Weeronline een koude en rustige winterdag met vrij veel bewolking. In de loop van de dag breekt de zon af en toe door. De maxima komen uit tussen 0 graden in het oosten en noordoosten en 1 of hooguit 2 graden in het westen. De gevoelstemperatuur ligt door een matige noordoostenwind 3 tot 7 graden onder nul.
Na het weekend vriest het in de nachten matig en ook overdag kan het kwik soms onder nul blijven steken. Het blijft droog en de zon is veelvuldig te zien. Er bestaat een kans dat we in de loop van de week geschaatst kan worden op enkele ondergelopen weilanden.
De verwachting is wel dat het vanaf donderdag minder koud wordt en er naast zonnige perioden ook wolkenvelden zijn. ’s Nachts kan het in het binnenland nog licht vriezen en in de middag wordt het 1 tot 4 graden. In het volgende weekend neemt de kans op wat neerslag toe.