Definitieve inrichting onderdoorgang Paterswoldseweg

30 mei , 9:15 Nieuws
20240528 paterswoldseweg v2 165105 openstreetmaps aanpak ring zuid
Aanpak Ring Zuid werkt tot 6 september aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg. Het auto- en fietsverkeer kan via tijdelijke wegen de werkzaamheden passeren.
Momenteel wordt de oostzijde van de onderdoorgang definitief ingericht. Er wordt een fietspad ingericht, die op 10 juni opengaat. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe rijbijan die vier dagen later op 14 juni in gebruik wordt genomen. De kruising met de Laan van de Vrede aan de oostzijde van de Paterswoldseweg is gedurende deze periode afgesloten voor autoverkeer. Ook de kruising met de Muntinglaan is voor auto’s afgesloten. Tot eind mei kunnen fietsers gebruikmaken van het tijdelijke fietspad.

Vanaf 15 juni

In de nacht van 14 op 15 juni wordt het verkeer omgezet naar het nieuwe deel aan de oostzijde van de Paterswoldseweg. Vervolgens wordt gewerkt aan de definitieve inrichting aan de westzijde van de Paterswoldseweg. In deze periode is het eerste deel van de Laan van de Vrede-westzijde afgesloten. Het verkeer in deze richting kan dan gebruikmaken van het tijdelijke fiets- en voetpad en de tijdelijke rijbaan. Het verkeer richting het centrum maakt dan gebruik van het nieuwe fietspad en de nieuwe rijbaan.

Van 2 tot en met 6 september

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september worden vervolgens op de Paterswoldseweg de deklagen en belijning aangebracht. De onderdoorgang is in deze week dicht. Dat geldt ook het fietspad aan beide zijden van de weg en de kruisingen met de Laan van de Vrede, de Expositielaan en de Muntinglaan.
Vanaf 6 september is de onderdoorgang weer open en de definitieve herinrichting afgerond.