Cultuurfonds Groningen investeert in 22 cultuur- en natuurprojecten

15 dec 2022, 12:30 Nieuws
money 1005477 960 720 subsidie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal van 2022 voor ruim 80.000 euro bijgedragen aan 22 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
Enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn Theaterproductie Timmertje, Timmertje wat ga je doen? en Theaterproductie Aander lu bin ook lu .
Stichting Pandeon krijgt 10.000 euro voor de locatietheaterproductie ‘ Timmertje, Timmertje wat ga je doen ?’, een voorstelling over schaatslegende Marianne Timmer uit Sappemeer. Het theaterstuk zal in juni 2023 te zien zijn.
Theaterproductie Aander lu bin ook lu is een interactieve jeugdtheatervoorstelling over geluk, angst en bevrijding en gebaseerd op het verhaal van twee ‘ontheemde’ kinderen uit Amsterdam die in de hongerwinter van 1944 bij boer Jan Kolder op De Bult (Oost-Groningen) worden ondergebracht. Stichting Theater over de Noord kan rekenen op 10.000 euro voor deze theaterproductie.
Ook in de stad Groningen ontvangen diverse stichtingen en organisaties een bijdrage, zoals Stichting Oude Groninger Kerken voor de tentoonstelling Zwijgend Goud en Gruno's TNT Postharmonie Groningen voor de aankoop van een dubbelhoorn. Kijk hier voor alle toekenningen.

Oproep aan verenigingen en stichtingen: blijf aanvragen indienen!

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds