Concourslaan twee dagen dicht onder viaduct voor fietsers en voetgangers

27 mrt 2023, 16:20 Nieuws
20 03 2023 kaartje omleiding fiets concourslaan aanpak ring zuid
De onderdoorgang bij de concourslaan in het Stadspark is komende dinsdag en woensdag dicht voor fietsers en voetgangers. Deze beide dagen worden de liggers geplaatst voo het nieuwe viaduct over de westelijke ringweg.
De liggers komen over de hele breedte van de Concourslaan. Daardoor is er volgens Aanpak Ring Zuid tijdens deze werkzaamheden geen ruimte om de onderdoorgang open te houden.
Fietsers kunnen omrijden via het fietspad in het Stadspark of via de Koeriersterweg. De omleiding via de Koeriersterweg is geen officiële omleidingsroute, maar een adviesroute. Het advies geeft Aanpak Ring zuid omdat op de Koeriersterweg fietsers geen bouwverkeer tegenkomen.
Tijdens de werkzaamheden rijdt er veel extra bouwverkeer over de Concourslaan tussen de Paterswoldseweg en het viaduct in het Stadspark, waaronder speciale transporten met extra lange vrachtwagens voor de liggers. Deze vrachtwagens niet kunnen keren op de Concourslaan, maar moeten achteruit de Concourslaan af.
De planning is dat dit deel van het viaduct halverwege de zomer klaar is. Dan is de westzijde van het viaduct aan de beurt. Over de liggers die dinsdag en woensdag geplaatst worden rijdt het verkeer straks op de westelijke ringweg richting Zuidhorn. Begin september beginnen de werkzaamheden aan de westzijde. Dit is het deel waar nu het verkeer overheen rijdt. Ook dit deel van het viaduct wordt eerst gesloopt en vervolgens opnieuw gebouwd.
Beide dagen is de weg afgesloten van 7.00 uur tot 19.00 uur.