Concourslaan onder viaduct afgesloten vanaf volgende week dinsdag

08 jan 2023, 9:05 Nieuws
concourslaan groningen
De Concourslaan bij het viaduct van de westelijke ringweg (N370) is vanaf aanstaande dinsdag 10 januari tot vrijdag 3 februari afgesloten voor fietsers en voetgangers.
Dat komt door werkzaamheden aan het viaduct, meldt Aanpak Ring Zuid. Het viaduct over de Concourslaan in het Stadspark is onderdeel van de westelijke ringweg en wordt verbreed, evenals een deel van de westelijke ringweg vanwege de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Het oude viaduct wordt gesloopt en om dit veilig te doen, wordt de Concourslaan, die hier onderdoor loopt, afgesloten.
De werkzaamheden zorgen voor veel bouwverkeer over de Concourslaan. "We vragen alle weggebruikers extra goed op te letten", aldus Aanpak Ring Zuid. Het slopen van het oude viaduct en bouwen van een nieuw, breder viaduct gebeurt in twee fasen.
De afsluiting van de onderdoorgang geldt voor fietsers en voetgangers, waaronder veel scholieren. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het fietspad langs de westelijke ringweg en kunnen bij de Peizerweg onder de westelijke ringweg door.
Vanaf 4 februari kunnen fietsers en voetgangers weer veilig lopend door de onderdoorgang door een rij geplaatste containers.
De onderdoorgang is later dit jaar nog een aantal keren dicht, maar de data van deze stremmingen zijn nog niet bekend.
Vanaf 4 februari wordt de Concourslaan gebruikt door zowel fietsers als bouwverkeer. Aanpak Ring Zuid waarschuwt hier rekening mee te houden.
Kijk voor meer informatie: aanpakringzuid.nl