Burgernet stopt per 1 september met versturen sms- en spraakberichten

01 sep 2023, 9:20 Nieuws
burgernet knipsel
Burgernet stopt vanaf vandaag, vrijdag 1 september met het verzenden van sms- en spraakberichten, nadat het eind juni ook al stopte met X (Twitter).

Burgernet stopt met sms- en spraakberichten

Mensen die berichten van Burgernet willen blijven ontvangen, kunnen meedoen via de Burgernetapp. Hiermee is volgens Burgernet jouw privacy beter geborgd omdat je je niet als deelnemer hoeft te registreren. Daarnaast biedt de app veel meer mogelijkheden dan sms/spraak. Zo kun je een foto sturen naar de meldkamer als je wat hebt gezien. Daarnaast is er voor Burgernet meer ruimte voor de beschrijving van het signalement. Daarmee worden onduidelijke afkortingen voorkomen. En je ontvangt dan ook actieberichten van de omgeving waarin je je bevindt en AMBER Alerts met foto.

Ook niet meer op X

Sinds eind juni verschijnen Burgernetacties ook niet meer standaard op X (Twitter). Directe aanleiding zijn de veranderende voorwaarden van X. Burgernet geeft aan dat is meegewogen dat een Twitterbericht een maximaal aantal karakters vereist. De omschrijving van een actie in de Burgernetapp wordt vanaf september uitgebreid en zal daarom niet meer passen op X. Het blijft wel mogelijk om zelf Burgernetacties rechtstreeks vanuit de app te delen op X en om tips door te geven via een direct message.

Blijf jij meehelpen aan een veilige buurt?

Download de Burgernet app via de link onderaan dit artikel als je op de hoogte wilt blijven en mee wilt helpen aan een veilige buurt. De app gebruikt de locatie van jouw smartphone om je berichten te sturen over incidenten in jouw omgeving. Ook als je niet thuis bent. Als jij een oproep ontvangt, kan je helpen zoeken. Als je iets belangrijks ziet, bel je direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop. Je kunt ook een foto meesturen via de app wanneer je bijvoorbeeld denkt de gezochte persoon te zien. Goed om te weten: Er worden geen locatiegegevens van appgebruikers opgeslagen.
Kijk voor meer info op de onderstaande link. https://www.burgernet.nl/app-info