Bouw nieuwbouwproject Parkhoven in Groenewei Meerstad start in november

okt 27 2023, 12:45 Nieuws
plaatsnamenbord meerstad
De bouw van het nieuwbouwproject Parkhoven in de wijk Groenewei in Meerstad start in november. Het gaat om de eerste fase, met 13 woningen. In totaal komen er in dit project van ontwikkelaar Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande woningen.
Wethouder Rik van Niejenhuis verricht donderdag 2 november de officiële eerste handeling als startsein voor de bouw. De toekomstige bewoners komen volgens Bureau Meerstad in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei. Daarnaast zijn ze duurzaam, doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. De woningen worden gekoeld en verwarmd met een warmtepomp. De eerste woningen zijn al verkocht.

Groenewei

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad en direct aan Park Meerstad. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een route voor langzaam verkeer, een zogenaamde 'slowlane'. In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en een supermarkt. In totaal komen er zo’n 350 woningen in Groenewei.