Begraafplaats Selwerderhof en Nieuwe Kerk geopend voor Allerzielen woensdag

02 nov 2022, 16:25 Nieuws
tea lights 2611196 1920 thee lichten kaars
Het is woensdag Allerzielen. In de gemeente Groningen zijn op deze gedenkdag begraafplaats Selwerderhof en de Nieuwe kerk geopend.
Begraafplaats Selwerderhof is woensdagavond geopend van 18.00 tot 20.00 uur. “Voor hen die in stilte overleden geliefden willen herdenken”, meldt de gemeente Groningen. “Bijzondere plekken op de begraafplaats gaan wij markeren met lichtjes". Het advies is om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Het Selwerderhof is woensdagavond gesloten voor auto’s.

Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk is de gehele dag geopend en woensdagavond om 19.30 uur wordt het Requiem van Gabriel Fauré ten gehore gebracht door het koor Choral Voices. Het Requiem is onderdeel van een vesperdienst. Dat is een gezongen avondgebed, waarbij het Requiem het hoofdelement is. Voorganger is Evert Jan Veldman.

Allerzielen

Allerzielen is een gedenkdag afkomstig uit de westerse Rooms-Katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. De gedenkdag voor de overledenen stamt uit de benedictijner kloostertraditie van Cluny in Frankrijk. In de 13e eeuw kreeg het de naam Allerzielen.