Begin van de week overwegend droog en veel wind, vanaf woensdag veel regen en kouder

05 feb , 9:15 Nieuws
martinikerk vanaf dak forum
Het weer de komende week brengt regen en wind. Op maandag is het nog grotendeels droog en af en toe is de zon te zien in het noorden en westen van het land. De temperaturen liggen tussen de 8 en 12 graden bij een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind.
Aan zee is er kans op zware windstoten rond de 75 kilometer per uur. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en vooral in het westen en noorden af en toe zon. Het blijft waarschijnlijk overal droog.
Dinsdag is het op nieuw zacht met soms wat regen. Het wordt 11 of 12 graden. Ook deze dag waait er een stevige zuidwestenwind. In de nacht naar woensdag gaat het harder regenen.
Woensdag wordt het kouder. Het is bewolkt, maar wel overwegend droog. De wind waait overdag uit het noordwesten en voert koelere lucht aan. Woensdagmiddag is het 6 tot 8 graden.
De dagen daarna is het zacht en nat. Donderdag is kans op natte sneeuw in Noord-Nederland is donderdag kans op natte sneeuw. Donderdag wordt het uiteindelijk 5 graden in het noorden tot 11 graden in Zuid-Nederland. De maxima komen vrijdag en zaterdag uit tussen 8 en 13 graden.
Vanaf zondag wordt het waarschijnlijk weer een aantal graden kouder met mogelijk in de nachten regionaal vorst. Ook neemt de kans op winterse neerslag toe.