Autoverkeer vanaf zondagavond niet meer via Emmaviaduct en Brailleweg de stad uit

24 mrt 2023, 12:45 Nieuws
emmaviaduct brailleweg stad uit 2
Autoverkeer vanuit het centrum kan vanaf zondagavond niet meer via het Emmaviaduct en de Brailleweg richting de A28 en De Wijert. De situatie verandert dan omdat bussen te veel vertraging oplopen op deze route, meldt Aanpak Ring Zuid. Deze situatie blijft bestaan tot begin juni.
Een deel van de Brailleweg is eerder deze maand opgeschoven en bestaat uit twee rijstroken. Eén daarvan is ingericht als fietspad, een tijdelijke oplossing totdat de fietsbrug, de nieuwe Muntingbrug klaar is. De andere rijstrook wordt nu nog door auto’s en bussen gedeeld, zowel de stad in als de stad uit. Dat zorgt ervoor dat vooral in de spits bussen een dusdanige vertragingen oplopen dat de dienstregeling
In de praktijk blijkt dat het delen van deze ene rijstrook ervoor zorgt dat de bussen vanaf en naar het station vertraging oplopen. Vooral in de spits lopen de vertragingen zo fors op dat de dienstregeling in de war komt. Ook de route naar De Wijert wordt afgesloten voor autoverkeer, ten behoeve van de lijnbussen.

Nieuwe route

Autoverkeer dat naar de A28 wil, wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn. Het autoverkeer dat vanaf het station en het Emmaplein toch het Emmaviaduct oprijdt, wordt meteen via de afrit naar de Parkweg geleid.
De Brailleweg en het Emmaviaduct blijven wel open voor auto’s in noordelijke richting, richting De Wijert, het station en de binnenstad. Het verkeerslicht op de Brailleweg blijft staan, want bussen mogen hier nog wel in beide richtingen rijden.
Het verkeerslicht op de Brailleweg gaat vaker op groen voor het auto- en busverkeer de stad in, zodat de wachttijden minder worden.

Fietsers

Voor fietsers verandert de situatie niet. Zij kunnen nog steeds in beide richtingen langs het kanaal fietsen. Deze situatie blijft bestaan totdat de Muntingbrug weer open gaat. Dat is waarschijnlijk begin juni.