Afsluiting A28 richting Assen komende drie weekenden

mrt 15 2023, 14:40 Nieuws
0317 omleidingen a28 afsluiting julianplein naar groningen zuid
De A28 is vanaf het Julianaplein tot aan de afrit Groningen-Zuid (39) de komende drie weekenden achter elkaar dicht voor het verkeer richting Assen. Het gaat om om komend weekend van 17 tot 20 maart, het weekend van 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. In deze weekenden is ook een deel van de zuidelijke ringweg dicht.
De A28 gaat dicht omdat aannemer Combinatie Herepoort werkt aan de definitieve inrichting van de weg. De werkzaamheden bestaan uit asfalteren en het plaatsen van lichtmasten, verkeersborden en bomen, waaronder iepen. De afsluitingen zijn telkens van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur.

Omleidingen

Voor verkeer vanuit de richtingen Drachten en Hoogezand en vanuit het centrum van Groningen gelden omleidingen.
Verkeer komend uit de richting Drachten (A7), kan de afslag 36 Martini nemen en vervolgens via de Laan Corpus den Hoorn naar de toerit 39 de A28 oprijden. Verkeer vanaf de zuidelijke ringweg rijdt via het Julianaplein naar de rotondes bij Stadspark en daarna via de Laan Corpus den Hoorn naar de A28. Komend vanuit het centrum van Groningen wordt verkeer omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn. De Brailleweg is ook afgesloten.

Ring Zuid richting Julianaplein ook dicht

In dezelfde drie weekenden is ook een deel van de zuidelijke ringweg dicht. De weg is afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg, voor het verkeer richting het Julianaplein. De toerit vanaf de Europaweg naar de zuidelijke ringweg is wel open.