Afrit (36) naar Laan Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis dicht vanaf maandag tot begin september

14 apr 2023, 10:45 Nieuws
afrit 36 naar martini corpus den hoorn ring west
De afrit naar Laan Corpus den Hoorn en het Martini Ziekenhuis vanuit de richting Hoogkerk en Drachten is vanaf komende maandagavond 22.00 uur dicht tot maandagochtend 4 september. De afrit wordt opnieuw ingericht, meldt Aanpak Ring Zuid.
Het gaat nu alleen om de afrit naar de Laan Corpus den Hoorn en het Martini Ziekenhuis. Dit is, als je afrit 36 Groningen West neemt, de rechterstrook. Het Vrijheidsplein, (naar Ring West) en het Julianaplein (naar de A28 en naar de zuidelijke ringweg) blijven nog wel bereikbaar.

Omleiding

Verkeer vanaf de A7 naar het Martini Ziekenhuis of naar de rest van Corpus den Hoorn, kan omrijden via het Julianaplein, de A28 en dan afrit 39 Groningen-Zuid nemen. Voor ambulances en andere hulpdiensten zoals brandweer en politie met spoed is er een tijdelijke afrit gemaakt bij de Paterswoldseweg.
Op de terugweg hoeft het verkeer niet om te rijden. Vanaf de Laan Corpus den Hoorn is de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark bereikbaar. Vanaf daar kan verkeer de oprit richting Hoogkerk en Drachten nemen.

Werkzaamheden

Het opnieuw inrichten bestaat uit verschillende werkzaamheden. Eerst wordt de oude afrit deels verwijderd. Daarna wordt met eps-blokken (piepschuim) de weg verhoogd en vervolgens de riolering aangebracht. Daarna wordt de afrit weer teruggebouwd, tussenmuurtjes en geleiderails geplaatst, gevolgd door de definitieve lichtmasten en bebording, asfalt en belijning. Begin september nemen we de heringerichte afrit in gebruik.