Aanvraag vergoeding immateriële schade voor kinderen en jongeren vandaag van start

23 okt 2023, 13:35 Nieuws
barst in muur aardbeving provincie groningen
Vanaf maandag kan een aanvraag worden gedaan voor een vergoeding van immateriële schade voor kinderen en jongeren tot 18 jaar door de eerste groep wettelijk vertegenwoordigers.
De aanvraag kan gedaan worden door wettelijke vertegenwoorders waarvan het eigen kind jonger is dan 18 jaar en zij zelf zelf een vergoeding voor immateriële schade hebben ontvangen, die opnieuw is beoordeeld in het kader van de verruimingsmaatregelen. De wettelijk vertegenwoordiger(s) van de kinderen hebben volgens het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) hierover de afgelopen weken een brief ontvangen.
Ruim 80 procent van de aanvragen voor een hogere vergoeding is volgens het IMG opnieuw beoordeeld. De verwachting van het IMG is dat de meeste aanvragers eind november zijn geïnformeerd over de beoordeling.
Sommige wettelijk vertegenwoordigers, waarbij sprake is van complexe data, zullen wat langer moeten wachten op de herbeoordeling en kunnen daardoor ook wat later de aanvraag voor hun kinderen doen. "We verwachten dat we de derde ronde begin volgend jaar kunnen starten", aldus het IMG. "Daarna kan ook deze groep wettelijk vertegenwoordigers de aanvraag voor hun kinderen doen".